Haber

Kuzey Kore’nin başarısız uydu fırlatması Güney Kore’yi karıştırdı! Vatandaşlara yanlışlıkla acil durum mesajı gönderildi

Kuzey Kore ajansı CNA’nın haberine göre, “Ülkenin kuzeyindeki Sohae Uydu Merkezi’nden fırlatılan Malligyong-1 askeri keşif uydusu, taşıyıcı roketiyle Kore Yarımadası’nın batısında denize düştü.

Seul’de sirenlerle yapılan uyarılar

Ulusal Havacılık ve Uzay Geliştirme Dairesi’nden (NADA) yapılan açıklamada, ikinci aşama ateşleme sisteminin zamanında çalışmaması nedeniyle taşıyıcı roketin ivme kaybettiği belirtildi. Fırlatma nedeniyle Güney Kore’nin başkenti Seul ve Japonya’nın Okinawa Adası’nda sirenlerle uyarılar yapıldı.

VATANDAŞLARA “YERİNİZİ GELİŞTİRİN” MESAJI

Seul’de “yanlışlıkla” gönderilen acil durum uyarısının bir parçası olarak vatandaşlar tahliyeye davet edildi. Yonhap Haber Ajansı’nın haberine göre, yerel saatle sabah 6.41’de Seul sakinlerinin cep telefonlarına gönderilen bir mesajla vatandaşlardan evlerini boşaltmaları istendi. Mesaj daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından sabah 07:03’te geri çekildi.

“ORDUMUZ TAM HAZIR DURUMUNU SÜRDÜRÜYOR”

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore’nin kuzeybatı kıyılarından atılan roketin Eocheong Adası’nın 200 kilometre açıklarına düştüğünün belirlendiğini, denize düşen roketin bir parçasını ele geçirdiklerini bildirdi. Açıklamada, “Ordumuz uydunun normal uçup uçmadığını kontrol etmeye çalışıyor. ABD ile yakın iş birliği içinde teyakkuz duruşunu artıran ordumuz tam hazırlık duruşunu sürdürüyor.”

KUZEY KORE’Yİ DOĞRULAYAN BİR AÇIKLAMA YAYINLANDI

Cumhurbaşkanı başkanlığındaki Ulusal Güvenlik Konseyi durumu ele almak için acil bir toplantı yaparken, fırlatma için Kuzey Kore’yi kınayan bir bildiri yayınladı. Açıklamada, “Başarısız olsun ya da olmasın, bu fırlatma BM Güvenlik Konseyi kararlarının açık bir ihlali ve Kore Yarımadası’nda barış ve güvenlik için ciddi bir provokasyondur” denildi. terimi yer aldı.

6. BAŞARISIZ FIRLATMA GİRİŞİMİ

Fırlatma, Kuzey Kore’nin 2016’dan bu yana 6. başarısız uydu fırlatma girişimiydi. Pyongyang yönetimi, Japonya ve Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne 31 Mayıs ile 11 Haziran ortası arasında bir uydu fırlatacağını bildirmişti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore’nin fırlatmasını yasaklamıştı. nükleer silah programı üzerindeki yaptırımların bir parçası olarak güdümlü füzeler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu